Sanal POS Nedir ve Nasıl Alınır?
Sanal POS, internet siteleri ve e-ticaret sanal mağazaları üzerinden müşterilerin kredi ve banka kartları yardımı ile güvenle ödeme yapabilecekleri bir çevrimiçi ödeme yöntemidir.

Genel olarak fiziksel mağazalarda tüm müşterilerin kredi kartları ile kolaylıkla alışveriş yapmalarına imkan tanıyan POS (Point of Sale) ödeme seçeneğinin internet ortamında kullanılabilecek terimi ile Sanal POS veya VPOS (Virtual Point of Sale) olarak adlandırılmaktadır.
Ayrıca tüm bankalar ve aracı ödeme kuruluşları üzerinden sunulan Sanal POS servis hizmetleri sayesinde, müşteriler SSL ve 128 bit, 256 bit şifrelemelerin yapıldığı güvenli sayfalar üzerinden ödeme yapabilmektedirler.
Dünyada ve ülkemizde e-ticaretin yaygınlaşması ve tüketicilerin online alışverişlere duymuş olduğu büyük orandaki ilginin her geçen sene artması, doğal olarak internetten alışverişi kaçınılmaz hale getirmekte.
online eticaret siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde ise, kullanıcıların büyük bir kısmı banka yada kredi kartlarını kullanarak masrafsız ve daha hızlı bir şekilde ödeme yapabilecekleri satış kanallarını tercih ettiklerini söyleyebiliriz.
Sanal POS Nasıl Kullanılır?
Sanal POS sahibi olmak için çeşitli bankalara gidip başvuru yapabilir yada ödeme kolaylığı sunmakta olan yasal aracıları tercih edebilirsiniz.
web sitenize Sanal POS uygulaması ekletebilmeniz için kurumsal bir şirket olmanız gerekiyor. Ayrıca bankalar yada çeşitli ödeme sistemi sunan girişimler aracılığı ile Sanal POS başvurusunda kolaylıkla bulunabilirsiniz.
BDDK tarafından resmi olarak onaylı bir Sanal POS edindiğiniz de, bunun web sitenize kurulumu sağlandıktan hemen sonra ödemelerinizi online olarak tahsil edebilirsiniz ayrıca müşterilerinizin taksitli yada tek çekim olarak alışveriş yapmasını sağlamış olursunuz.
Sanal POS Nerelerden Alınabilir?
Kurumsal bir firma olarak web sitenize Sanal POS servisini BDDK tarafından resmi olarak onaylanmış bankalar yada çeşitli ödeme kuruluşları üzerinden alabilirsiniz..
Sanal POS hizmeti alabileceğiniz çeşitli bankalar;
- Akpos (Akbank)
- VPOS-724 (Vakıfbank)
- POSNET (Yapı Kredi Bankası)
- Garanti Sanal POS (Garanti Bankası)
- Finans WebPos (Finansbank)
- Ziraat Sanal POS (Ziraat Bankası)
- TEB Sanal POS (Türkiye Ekonomi Bankası)
Alternatif olarak sizlere Sanal POS hizmeti sağlayabilecek çeşitli ödeme kuruluşları;
- iyzico Sanal Pos
- HepsiPay POS
- PayU Sanal Pos
- iPara Sanal Pos
- PayNet Sanal Pos
- TürkPOS Sanal Pos
Ayrıca diğer makalelerimize de göz atabilirsiniz;
E-Ticaret Sanal Pos Başvurusu Nasıl Yapılır?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MAKALELER
Yorum Yazma Kuralları
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Eticaret.tv sitesi/markası/ünvanı/şirketi/kurucuları/yöneticileri/editörleri ve herhangi bir sebeple eticaret.tv yazılan yorumlardan sorumlu değildir ve tutulamaz.
Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir.
Eticaret.tv, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler’e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
www.eticaret.tv
Dijital Medya Tanıtım ve Ajans Hizmetleri